dimecres, 30 de setembre del 2015

MOLTES GRÀCIES L'AVI JOSÉ

Supos que els vostres fills ja vos ho han explicat, però...per si han estat un poc despistats i se'ls hi ha oblidat, dir-vos que avui hem tingut una visita molt especial. Resulta que ha vingut l'avi José (avi d'en Nil) a contar-vos cosetes relacionades amb la mar, els crancs i tot el que té a veure amb la seva vida marítima. Perquè sabeu què? Resulta que ell és un dels socis del restaurant "Es Cranc" juntament amb el pare de  n'Emma! Supos que a vosaltres no vos ve tant de nou com a jo, açò de no viure a Fornells...



Però lo més curiós és que el nom del seu restaurant és igual que el de la nostra classe! Que xistós! Idò, per això no hem pogut evitar demanar-li varies cosetes relacionades amb aquesta coincidència, com per exemple:

EMMA: perquè es restaurant es diu "es cranc"?
LARA: perquè cuinau crancs i peixos?
GABRIEL: com pescau els peixos?
DIEGO: perquè vos agrada fer feina al restaurant?
IÑAKI: perquè els crancs caminen de costat?
RODRIGO: quan anau a pescar?
ISAAC: quins tipus de peixos teniu al restaurant?
MILAN: i si s'atura es motor de sa barca quan ets enmig de la mar?
EMMA: i quin és el pescador més antic que tira sa corona a la mar?

I així, moltes i moltes altres anècdotes i curiositats! Però...com podreu imaginar ens ha resolt molts de dubtes, explicant-nos moltes coses que desconeixíem com l'origen del restaurant i el perquè del seu nom; la diferènca entre el sistema antic de pesca i l'actual; el perquè els crancs caminen cap enrere; quan podeu i quan no pescar i a quines zones, etc. Molt, molt interessant!

Ja hem quedat d'acord que un matí intentarem passar pel restaurant i així viure de primera mà el que fan diàriament i la vida que s'hi cou a dins! 

Moltes moltes gràcies per la paciència i la seva alegria, l'avi José!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada